Tips redaksjonen

Har du forslag til produkter, programmer eller tjenester som vi bør omtale?

Send en epost til: pcwred@pcworld.no

ANNONSEBILAG

ARKIV
Du er her: PC World Norge >
 

TEST: Netgear Push2TV HD: Til tv-en via wlan

Clas Mehus
25.08.2011 kl 07:00
A A A

Netgear Push2TV HD benytter Intels Wireless Display-teknologi for å sende skjermbildet til fra pc-en til tv-en.

TEST: Netgear Push2TV HD: Til tv-en via wlan

Netgear Push2TV HD tar liten plass i tv-benken og gjør at bildet fra pc-en kan overføres trådløst for visning på tv-en.

terningkast 3
pluss I teorien en enkel løsning uten kabel til pc-en.
minus Langt fra alle pc-er som støtter løsningen. Samme pris som rimelige mediespillere.

Mange kobler pc-en til tv- og lydanlegg i stua for å se film, bilder eller spille av musikk. Spesielt i senere tid, med tjenester som Wimp og Spotify, har kanskje flere enn tidligere ønsket å ha pc-en tilkoblet i stua. Streaming av film og tv-serier blir også mer og mer aktuelt, selv om det foreløpig ikke er så mange aktører på det norske markedet.

Enkleste og rimeligste løsning for dette vil for mange være en HDMI-kabel. De siste årene har de fleste bærbare blitt levert med HDMI, i stor grad også for bedrifts-pc-er. En del velger egne stue-pc-er – for eksempel kompakte Intel Atom-baserte pc-er som koster fra et par tusenlapper. Dedikerte mediespillere, fra selskaper som for eksempel Netgear, Popcorn Hour, A.C. Ryan og Western Digital er også en type løsning mange benytter seg av. Disse støtter imidlertid ikke de populære tjenestene for blant annet musikkstreaming.

Netgear Push2TV HD kan nesten sees på som en trådløs HDMI-kabel. Man får overføring av lyd og bilde via wlan til tv-en, hvilket kan være en fordel hvis man ønsker å styre det hele mens pc-en står på bordet og ikke borte ved tv-en – hvis man da ikke velger en veldig lang HDMI-kabel.

LES OGSÅ: TEST: Netgear NeoTV 550 - God mediespiller

Krever Intel-pc

Selve adapteren kan i utseende minne om Netgears wlan-rutere. For tilkobling til tv har man analoge tilkoblinger (kompositt) i tillegg til HDMI. 

Det stilles en rekke krav til en pc for at Intel WiDi-teknologien skal være støttet. Man trenger en pc med Core i-prosessor. Har man nyeste generasjon Core i3/i5/i7 får man støtte for opptil 1080P-oppløsning og surroundlyd, mens man med førstegenerasjons Core i-prosessorer begrenses til 720P-oppløsning og stereolyd.

Videre må man ha wlan-kort i pc-en fra Intels Wi-Fi Link 1000- eller 6000-serie. Tidligere var det vanlig at produsentene benyttet wlan-kort fra Intel – dette var nemlig et krav for at Centrino-klistremerket skulle kunne settes på pc-en. I dag er det imidlertid mange pc-er basert på Intels plattform som benytter wlan-kort fra andre produsenter.

I tillegg må pc-en benytte Intels prosessorintegrerte grafikkprosessor. For en del pc-er med dedikert grafikkprosessor er det mulig å velge om man vil benytte den integrert eller den dedikerte. Men slik er det ikke på alle – det vil altså kunne være nye pc-er med riktig nettverkskort og riktig prosessor, som på grunn av grafikkprosessorimplementasjonen i pc-en ikke støtter teknologien.

En del andre elementer kan også påvirke kompatiblitet, og det beste vil være at man sjekker om pc-produsenten oppgir pc-en som WiDi-kompatibel. Bakgrunnen for at Intel har disse kravene for teknologien er ikke at ikke andre løsninger kunne fungert, men trolig mer på grunn av at det er ganske mye som kan gå galt rent kompatibilitetsmessig, og at de dermed begrenser potensielle feilkilder ved at kun deres teknologi skal benyttes.

LES OGSÅ: TEST: Helt stille stue-pc

I praksis

Vi brukte en Lenovo Thinkpad T420s med andregenerasjons Core i7-prosessor og Intels toppmodell av wlan-kort. Selve oppkoblingen mot Push2TV HD-enheten var enkel – inn med programvaren, og enheten ble funnet automatisk. For en del må man nok også regne med at drivere på pc-en for grafikk og wlan må oppdateres. Kommunikasjonen skjer direkte fra pc-en til adapteren – her benyttes ikke eksisterende trådløst nettverk.

Siden skjermen på den bærbare pc-en, i motsetning til tv-en, ikke støttet full HD, måtte vi sette opp tv-en som en sekundær skjerm for pc-en. Letteste måte å gjøre dette på i Windows er å benytte Windows+P-hurtigtasten.

Intels programvare for WiDi benyttes for å koble pc og adapter. 

Vi opplevde i praksis perioder hvor bildet hakket litt, eller at bilde og lyd ikke var 100 prosent i synk. Ved noen tilfeller mistet vi også kontakten mellom pc og WiDi-adapteren. Bildekvalitetsmessig er det kurant for de fleste. Stort sett kan man si at løsningen fungerte tilfredsstillende, men blir det noen «forstyrrelser» kan det bli irriterende. Vi brukte adapteren i et miljø med minimale forstyrrelser fra andre trådløse nettverk.

Å spille av video som lå på en NAS i nettverket via wlan var ikke noe problemer på pc-en. Når denne i tillegg skulle sendes vil WiDi-adapteren ble det veldig mye hakking. Spilte vi av video som lå på pc-en, og samtidig kopierte filer via det trådløse nettverket, merket vi at ytelsen i det trådløse nettverket ble svært lav. Vi kan ikke se bort i fra at man også vil kunne oppleve problemer ved streaming av høykvalitets video fra internett for videre visning på tv via WiDi-adapteren.

For visning av bilder og avspilling av musikk var det ikke noe å utsette på brukeropplevelsen. Benytter man løsningen til å for eksempel surfe på websider er det en liten forsinkelse for bevegelsen for muspeker og inntasting av tekst, men den er såpass liten at det i praksis ikke vil være noe problem.

LES OGSÅ: TEST: Zotac Zbox AD02 - Pc til tv-benken

Konklusjon

Hvor upraktisk er det for deg å bruke en HDMI-kabel mellom pc-en og tv? Det enkle er ofte det beste, og en kabel blir den enkle løsningen. For det første vil mange ikke ha pc-er som støtter WiDi – eller at kanskje bare én av flere pc-er i hjemmet støtter løsningen.

Vi hadde litt småproblemer i overføringen, selv om det i hovedsak fungerte tilfredsstillende. Det var imidlertid nok til at vi stiller oss litt skeptiske. Tilbakemeldinger på nettet viser også at en del andre har hatt problemer – riktignok er mange også fornøyde, eller har etter hvert fått konfigurert pc-ene slik at det fungerer tilfredsstillende.

Hvis det i hovedsak er musikk og film i form av filer man skal spille av, mener vi at dedikert mediespiller kan være et bedre valg. Dyrere trenger det heller ikke være. Slike spillere vil imidlertid ikke kunne stille med den samme ytelsen hvis man skal vise fram bilder, og mange nettbaserte tjenester for videostreaming kan man ikke bruke. Pc-en blir slik sett veldig fleksibel - alt av tjenester fungerer på pc-en gjennom å laste ned programvare eller at tjenesten kjører i en nettleser. Slik sett kan det aller beste være en mer dedikert stue-pc. Ønsker man en pc blir imidlertid prisen over det dobbelte - men for mange kan det nok være verdt det. Det vi da tenker på er mini-pc-er basert på Intel Atom eller AMD Fusion, men prisen for de enkleste modellene starter gjerne på i overkant av 2000 kroner, og da er det ikke sikkert av Windows følger med.

LES OGSÅ: TEST: Boxee Box - Suverene Boxee Box

På jakt etter ny jobb?

På tide med et kurs?

blog comments powered by Disqus

Kompaktkameraene slår tilbake

TEST: Mobilkameraene har danket ut kompaktkameraene. Men nå har motangrepene startet. Her er Sony og Canon i duell.

Les mer om dette Les mer

Gps og musikk på Android Wear

En fersk oppdatering lar deg lagre musikk rett på smarturet.

Les mer om dette Les mer

Nettbrettene på kanten av stupet?

KOMMENTAR: iPad-en er snart død, ifølge en del kommentarer både før og etter Apples nettbrett-lansering. Dommedagsprofetene har store skylapper.

Les mer om dette Les mer

Fem filmtjenester du kanskje ikke visste eksisterte

GUIDE: Her får du tips til god og gratis underholdning.

Les mer om dette Les mer

Gode tall for Microsoft

Melder om kraftig økning i blant annet Surface- og Xbox-salget.

Les mer om dette Les mer

Amazon selger mer og taper mer

Tapte 437 millioner dollar siste kvartal.

Les mer om dette Les mer hos Computerworld

Her er nyhetene i Windows 10-betaen

Microsoft har nå sendt ut en teknisk forhåndsvisning av Windows 10, eller mer korrekt «Windows 10 Technical Preview Build 9860».

Les mer om dette Les mer

TEST: Trådløs lykke

Lekre, smarte og trådløse hodeklokker med aktiv støydemping og 24-timers batteritid.

Les mer om dette Les mer

Lenovo fornyer bedrifts-pc-ene sine

Lenovo er på banen med ny slank alt-i-ett-pc, ny mikro-pc og ny tårnmodell for bedriftsmarkedet.

Les mer om dette Les mer

Nå kan du koble nye Kinect til pc

Den nye Kinect-sensoren kan gi enda flere muligheter på pc.

Les mer om dette Les mer

Slik får du raskere trådløs-nett overalt

TEST: En trådløs usb-adapter kan gjøre underverker for nettverkshastigheten. Vi har prøvd en fra Alfa Network Nordic.

Les mer om dette Les mer

Tips & guider

Fem filmtjenester du kanskje ikke visste eksisterte

GUIDE: Her får du tips til god og gratis underholdning.

Les mer Les mer

Derfor bør du ikke klikke på denne lenken

Utmeldingslenken i søplepost er fristende å bruke. Det kan være en dårlig ide.

Les mer Les mer

- Dropp vanskelige passord

Klarer ikke nettsidene å håndtere dataene trygt, spiller passordstyrken liten rolle, mener Microsoft.

Les mer Les mer

TEKNISK INFORMASJON

Netgear Push2TV HD (PTV2000)
Pris: Ca. kr 900 inkl. mva.
Internett: www.netgear.com

i samarbeid med JOTTA
Sikker lagring av filene dine på nett Ubegrenset lagringsplass for PC og MAC

Siste bildeserie

Hva gjorde NRK på IFA 2014 Berlin?

Mye dreide seg om skjermer på årets store elektronikkmesse i Berlin. Men også om norsk tv.

Les mer Les mer

Siste kjøpeguide

Gjør et kupp på Ebay

PC Worlds Ebay-guide: Spar tusenlapper på smarte kjøp. Og styr unna 200-kronersfellen.

Les mer Les mer

Ikke gå glipp av bladet
Harry-arkivet

Harry Hurt

Bla deg gjennom flere år med Harry-klassikere.

Les mer Les mer

Mest anbefalt

Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer