Tips redaksjonen

Har du forslag til produkter, programmer eller tjenester som vi bør omtale?

Send en epost til: pcwred@pcworld.no

ANNONSEBILAG

Administrer media mer effektivt med NAS

Tenk fort: Hvor er den videoen du filmet på ferien i fjor sommer?
 

Driv din lille bedrift eller hjemmekontor som et større selskap

Selv om du er liten betyr ikke det at du må oppføre deg som liten. Med noen små, smarte justeringer og et solid NAS-oppsett, kan din lille bedrift få de samme egenskapene som de store gutta ? og alt i en pakke som ikke sprenger budsjettet ditt.
 

Gå for bedre sikkerhet med NAS

I den virtuelle verden lurer potensielle farer bak enhver URL. Og disse farene er ingen ting sammenlignet med farene som befinner seg i den virkelige verden. Men med det rette utstyret kan du beskytte deg mot alt.
 
ARKIV
Du er her: PC World Norge >
 

TEST: Sony Vaio S 13P: Dyr, men gjennomført

Clas Mehus
26.09.2012 kl 10:07
A A A

Vaio S 13P veier kun 1,6 kilo, men imponerer stort både når det gjelder ytelse og funksjonalitet.

TEST: Sony Vaio S 13P: Dyr, men gjennomført

Sony Vaio S 13P har imponerende ytelse og funksjonalitet sett i forhold til størrelse og vekt.

terningkast 5
pluss Høy ytelse. God batteritid. Godt bildekvalitet. Kompakt og lett. Topp funksjonalitet.
minus Pris. Ikke utvidede servicemuligheter.

Det var en for så vidt stor interesse da Sony for et par år tilbake annonserte at de også ville komme på det norske markedet med sine pc-er.

Selskapet har vært kjent for å være en pc-produsent som kan levere det lille ekstra. En del av erfaringene med tidligere Sony-modeller har imidlertid ikke vært det helt beste – prisen har ofte ikke helt stått i stil med hva man har fått.

Sonys Vaio S-serie har for så vidt et vidt spekter av konfigurasjoner. En rekke modellkonfigurasjoner er tilgjengelig ute hos forhandlere, i tillegg til at man via Sonys websider kan gjøre egne konfigurasjonsvalg.

LES OGSÅ: Hybrid-pc fra Sony

Vi merket imidlertid at man via disse konfigurasjonsvalgene ikke nødvendigvis kunne få alle opsjonene som en del av de «faste» modellene hadde.

Modellen vi fikk til test kalles Sony Vaio S SVS13A1Y9ES.

Det er ikke mange pc-ene i dette størrelsessegmentet som nå har optisk stasjon. For Sony-en er det også støtte for å lese Blu-ray-plater. 

Dette en 13-tommers-modell med vekt på cirka 1,6 kilo. Man kan merke seg at en del av de rimeligere modellene i S-serien med 13-tommers skjerm også er tyngre, hvilket antyder at de har en annen konstruksjon enn modellen vi har testet. Denne har chassis basert på aluminium og karbonfiber, mens de litt tyngre modellene benytter aluminium og magnesium. Vektøkningen er cirka 0,2 kilo.

Vårt generelle inntrykk er at konstruksjonen er meget bra. Det er heller ikke noe å utsette på varmeutvikling eller støynivå. Tastaturet er svært bra og med bakbelysning. Den store styreflaten er også meget god – presis og jevnt, samt støtte for gestures i flere sammenhenger.

Pc-en har utmerket tastatur og styreflate. Sony har også valgt å gi mulighet for å raskt skifte mellom batterioptimalisert modus og best ytelse gjennom en knapp over tastaturet. 

LES OGSÅ: TEST: Multicom Xishan W110E - Kraftig pc i lite format

God skjerm

Sett i henhold til en del av Sonys andre mer påkostede modeller kunne vi håpet av pc-en også kunne leveres med full hd-skjerm, men 1600x900 punkter er høyeste oppløsning - til tross for at pc-en ligger i en svært høyt prissegment og ellers er meget avansert. Rimeligere versjoner av pc-en finnes også med 1366x768-punkters skjerm.

Lysstyrken måte vi til cirka 300 cd/m2, hvilket er bra – og rundt 50 prosent mer enn det vi ser på en del andre pc-er. Skjermoverflaten er matt og i kombinasjon med ganske høy lysstyrke er dette en skjerm som gjør det litt lettere å bruke pc-en i situasjoner der man får en del dirkete lys mot skjermen - for eksempel på buss, tog, fra store vinduspartier på en flyplass og tildels utendørs.

rBildekvaliteten er også meget god – både når det gjelder innsynsvinkel og fargerepresentasjon. Her er det helt klart at Sony benytter en noe mer påkostet skjermpanel.

LES OGSÅ: TEST: HP Envy 6: Lett og stilig 15-tommer

SSD-er i RAID

Modellen vi fikk inn til test var av de høyest konfigurerte – hvilket riktignok reflekteres godt i prisen for testmodellen. Pc-en var utstyrt med en kraftig Core i7-3520M-prosessor på 2,9 GHz (3,6 GHz turbo-hastighet), 12 gigabyte minne og to SSD-er på 128 gigabyte satt opp i RAID 0.

At SSD-ene, som er Samsungs 830-modeller, står i RAID 0 gir særdeles god ytelse. Hvorvidt det egentlig er hensiktsmessig er en annen sak – man skal ha et litt spesielt bruksområde for at den ekstra ytelsen merkes.

Fra 500 til 700 er det vi vanligvis ser som totalresultat i AS SSD Benchmark på bærbare pc-er. De raskeste vanlige SSD-ene på markedet ligger på cirka 1000 poeng. Bortimot 1200 poeng blir da imponerende, men ikke nødvendigvis noe som utgjør en praktisk forskjell. 

En opsjon er imidlertid å sette SSD-ene opp i RAID 1. Skulle den ene SSD-en krasje vil dataene da fortsatt være tilgjengelig på den andre SSD-en.

Gjennom å bruke mSATA får Sony plass til to SSD-er i den kompakte pc-en. 

I tillegg til den integrerte grafikkprosessoren fra Intel er pc-en også utstyrt med Nvidias Geforce 640M-grafikkprosessor. Den gir noe bedre 3d-ytelse, samt gir bedre støtte i enkelte applikasjoner som benytter grafikkprosessoren for akselerasjon eller spesielle elementer i brukergrensesnittet.

Blu-ray-leser er også på plass – denne med «slot-in» og naturligvis også med mulighet for å brenne cd og dvd. I tillegg til SD-minnekortleser finner man også Memory Stick HG Duo-kortleser.

De fleste tilkoblingene er samlet på den ene siden av pc-en. 

Av tilkoblinger finner man to USB 3.0-porter, én USB 2.0-port, VGA, HDMI og Gigabit ethernet. Sony benytter wlan-kort fra Intel og pc-en har god trådløsytelse. TPM-modul og fingeravtrykksleser er på plass. Pc-en har kontakt for dokkingstasjon som vil kunne gi ytterligere tilkoblingsmuligheter.

LES OGSÅ: TEST: Dell XPS 14: Businesskledd mellomvekter

4G LTE

Pc-en er utstyrt med integrert 3G/4G LTE.

3G fungerte uten problemer, men når vi prøvde vårt 4G-sim-kort fra Netcom falt forbindelsen ut umiddelbart etter at vi var koblet til. Ved våre lokaler i Oslo sentrum er det ellers god 4G-dekning.

Under maskinen finner man plass for sim-kort. I tillegg til 3G skal også 4G LTE være støttet – det fikk vi imidlertid ikke til å fungere under vår test. 

En henvendelse ble gjort til Sony angående dette, men vi fikk ikke noe løsning på problemet før vår deadline. Ut i fra det vi kan se, er det kun Sony og Fujitsu som i dag kan levere pc-er på det norske markedet med integrert 4G LTE-støtte.

Sim-kort kan tas inn og ut av pc-en uten å koble fra batteriet, hvilket er tilfellet på mange andre pc-er med dette integrert.

Batteri

Pc-en har en relativt avansert konfigurasjon og lav vekt, men samtidig holdes batteritiden god. For vanlig applikasjonsbruk fikk vi rundt fem og en halv time. For videoavspilling og Spotify/websurfing fikk vi henholdsvis omtrent fire timer og et kvarter og fire timer og tre kvarter.

Skulle man trenge mer kan et ekstra batteri som monteres under pc-en leveres som tilleggsutstyr. Her er det også kontakt for tilkolbing av dokkingstasjon. 

LES OGSÅ: TEST: Samsung 900X4C: Stor lettvekter

Konklusjon

Dette er en pc vi lot oss imponere av i høy grad av. Ytelsen er svært god, byggekvaliteten er god og Sony har kombinert god generell funksjonalitet og batteridriftstid med lav vekt. Ulempen blir imidlertid prisen.

Riktignok finnes det rimeligere konfigurasjonsalternativer. 19 000 kroner blir imidlertid drøyt for konfigurasjonen vi har testet.

Per i dag kan ikke Sony tilby på-stedet-service eller andre utvidede serviceavtaler for sine pc-er. For Vaio S 13P er det to års garanti med opphenting og levering hos kunden.

LES OGSÅ: TEST: Asus Zenbook UX31A: Ultrabærbar med superskjerm


Henter prisinfo...

På jakt etter ny jobb?

På tide med et kurs?

blog comments powered by Disqus

TEST: Enkel og god optisk

CM Storms lille Alcor er utstyrt med optisk sensor og en snill pris.

Les mer om dette Les mer

TEST: Ekstra bred og ganske dyr

De siste årene har det dukket opp stadig bredere skjermen. Holder Asus 21:9-skjerm mål?

Les mer om dette Les mer

Surface 3 (snart) tilgjengelig i Norge

Neste uke slippes Microsofts nye Surface-hybrid her til lands. Vi har tatt en titt allerede i dag.

Les mer om dette Les mer

Slik blir nye Microsoft etter Ballmer

Ny teknologi viktigere enn salg og markedsføring.

Les mer om dette Les mer

Snart blir Skype mindre masete

Bruker du Skype på flere enheter, hører du pling om nye meldinger på alle bauger og kanter.

Les mer om dette Les mer

TEST: Kamerakompromisset

Galaxy K Zoom er Samsungs tredje forsøk på å feste real zoom-optikk på en habil telefon.

Les mer om dette Les mer

TEST: La roboten klippe plenen

Er du mer glad i sløving enn plenklipp kan en robot være løsningen.

Les mer om dette Les mer

Enda bedre Windows på Mac

Oppdatering klar for virtualiserings-favoritten Parallels Desktop for Mac.

Les mer om dette Les mer hos Macworld

TEST: Microsoft Surface Pro 3

På tredje forsøk har Microsoft lykkes med å gjøre Surface til en fullverdig pc.

Les mer om dette Les mer

Tips & guider

Slik får du sikrere hjemmenettverk

Bedre sikkerhet hvis du endrer konfigurasjonen for ruteren. Her er oppskriften.

Les mer Les mer

Slik tredoblet vi wlan-ytelsen

160 kroner for 802.11ac-kort til gammel bærbar.

Les mer Les mer

Slik finner du Android-enheten

ADM lokaliserer og gir mulighet for fjernsletting.

Les mer Les mer

TEKNISK INFORMASJON

Sony Vaio S 13P
Pris fra: Ca. kr 8 500 inkl. mva.
Pris testet: Ca. kr 19 000 inkl. mva.
Internett: www.sony.no

i samarbeid med JOTTA
Sikker lagring av filene dine på nett Ubegrenset lagringsplass for PC og MAC

Siste bildeserie

Kameraer i kø på CES

CES-messen har alltid vært en populær arena for kameraprodusentenes lanseringer. 2014 er ikke noe unntak.

Les mer Les mer

Siste kjøpeguide

Gjør et kupp på Ebay

PC Worlds Ebay-guide: Spar tusenlapper på smarte kjøp. Og styr unna 200-kronersfellen.

Les mer Les mer

Ikke gå glipp av bladet
Harry-arkivet

Harry Hurt

Bla deg gjennom flere år med Harry-klassikere.

Les mer Les mer

Mest anbefalt

Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer