Tips redaksjonen

Har du forslag til produkter, programmer eller tjenester som vi bør omtale?

Send en epost til: pcwred@pcworld.no

ANNONSEBILAG
ARKIV
Du er her: PC World Norge > Tester > Mobil, gps og lyd > Nettbrett >
 

TEST: Microsoft Wedge Mobile Keyboard - Tastatur til Windows-nettbrett

Kjetil Aakvik Gogstad
03.01.2013 kl 10:13
A A A

Microsoft har laget et smart tastatur til nettbrett både med og uten Windows 8.

TEST: Microsoft Wedge Mobile Keyboard - Tastatur til Windows-nettbrett

Wedge Mobile Keyboard leveres med et kjekt deksel som også fungerer som støtte for nettbrettet.

terningkast 5
pluss Stilig design. Behagelig i bruk. Enkelt å sette opp. Bred støtte for operativsystemer. Smart deksel.
minus Litt tungt.

Med Windows 8 viser Microsoft at de endelig mener alvor med nettbrett og tavle-pc-er. Det nye operativsystemet er vel så godt, om ikke bedre, tilrettelagt for nettbrett og berøringsskjerm, som for vanlige pc-er. Så har da selskapet selv, for første gang, lansert egne maskiner som kjører Windows.

Selv om nettbrett og pc-er er noe nytt for Microsoft, har de lang erfaring med tilbehør til pc. Da er det kanskje ikke så rart at de i forkant av Windows 8-lanseringen slapp et lite nettbrettastatur beregnet for bruk med Windows 8.

Microsoft Wedge Mobile Keyboard er et relativt lite og stilig tastatur som kobles til nettbrett eller pc, eller mobiltelefon for den saks skyld, via Bluetooth. På undersiden av det ellers flate tastaturet er det en forhøyning som skjuler batterier og en pare-knapp. Hold denne inne i et par sekunder, søk etter tastaturet på enheten du vil bruke det med og i løpet av et par strakser er det bare å sette i gang å bruke tastaturet. Stor enklere kan det ikke bli.

Fin størrelse

Tastaturet måler 25,6 x 10,1 centimeter og veier omtrent 240 gram. Det gir en relativt liten tastaturflate, noe i underkant av et normalt bærbartastatur. Til bruk med et nettbrett på reise er størrelsen fin. Det er stort nok til at du med litt tilvenning lett kan skrive lengre tekster, samtidig som det er lite nok til enkelt å få plass i veska.

Les også: TEST: Dell Latitude 10 - Surface-konkurrent med skikkelig Windows

Til tross for at tastaturet er tynt og nett, med unntak av forhøyningen til batteriene, har tastene overraskende behagelig tastevandring. Tastemotstanden er relativt stram. I tillegg til de vanlige tastene, har Microsoft gitt funksjonstastene dobbelt funksjon. Kombinert med Fn-tasten får du via funksjonstastene rask tilgang til en rekke Windows 8-funksjoner.

En annen smart funksjon med tastaturet er lokket, som gjør mer enn bare å beskytte tastaturet når det ikke er i bruk. Det gummidekte aluminiumslokket er bøyelig i midten, og kan enkelt formes til å bli en støtte for nettbrettet ditt.

Den stødige støtten består av gummikledd aluminium. 

Vi har i hovedsak brukt Wedge Mobile Keyboard sammen med Dell Latitude 10, og hatt god nytte av både selve tastaturet og den smarte støtteløsningen. 

Les også: TEST: Dell XPS 12: Ultrabærbar med partytriks

Vi har brukt tastaturet sammen med Dells nettbrett, Latitude 10 med Windows 8, og hatt god nytte både av selve tastaturet og den smarte støtten. Den eneste ulempen med dekslet er at det veier 200 gram. Totalt veier altså tastatur og deksel nesten 450 gram.

Konklusjon

Wedge Mobile Keyboard er et smart og relativt lite, om enn en anelse tungt, tilbehør til nettbrettet ditt. Det er tilrettelagt for bruk med Windows 8, men fungerer fint også med både Android og iOS.

Les også: TEST: Nokia Lumia 920 - Herlige, men store Nokia Lumia 920

Har du gått til innkjøp av et nytt nettbrett og savner et tastatur til de gangene du skal mer enn bare skrive korte meldinger eller surfe på nettet kan tastaturet være et meget godt alternativ. Det er billigere og enklere løsninger å få kjøpt, men materialvalget, byggekvaliteten og designen gjør at Wedge Mobile Keyboard føles et par hakk mer eksklusivt og holdbart enn de rimeligere alternativene.


Henter prisinfo...

På jakt etter ny jobb?

Last ned gratis whitepaper

blog comments powered by Disqus

TEKNISK INFORMASJON

Microsoft Wedge Mobile Keyboard

Pris:Ca kr 500 inkl. mva.
Internett: www.microsoft.no

i samarbeid med JOTTA
Sikker lagring av filene dine på nett Ubegrenset lagringsplass for PC og MAC


Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer