Tips redaksjonen

Har du forslag til produkter, programmer eller tjenester som vi bør omtale?

Send en epost til: pcwred@pcworld.no

ANNONSEBILAG
ARKIV
Du er her: PC World Norge > Tester > PC og skjerm > Stasjonære pc-er >
 

TEST: PCStyling Edge Fighter 2011 NT4 SLI - Hissig med dobbel grafikk

Kjetil Aakvik Gogstad
11.04.2011 kl 07:00
A A A

Med ny generasjon prosessor og to ikke alt for dyre grafikkort har PCStyling bygd opp en pc som virkelig yter.

TEST: PCStyling Edge Fighter 2011 NT4 SLI - Hissig med dobbel grafikk

Edge Fighter-pc-en er bygd inn i et ryddig kabinett som ikke gjør så alt for mye ut av seg, men når du først starter den opp viser den hva den virkelig er god for.

terningkast 6
pluss Meget god ytelse. Relativt stillegående. Overklokkingsvennlig prosessor.
minus Ingen spesielle.

Det er ikke lenge siden vi lot oss begeistre av Kompletts monster-pc med to Geforce GTX 580 og kraftigste Core i7-prosessor. Siden den gang har det dukket opp en ny generasjon Core i7-prosessorer og et noe rimeligere alternativ til GTX 580-kortene, Geforce GTX 570. PCStyling har valgt å kombinere disse i sin nye Edge Fighter-modell.

Vi har tidligere testet flere modeller fra Tønsberg-firmaet som spesialiserer seg på spill-pc-er. PCStyling har to serier som er beregnet spilling. Frag Fighter-serien består av relativt rimelige, men fortsatt kapable spill-pc-er, mens Edge Fighter-serien gjerne er utstyrt med hakket kvassere innmat. Vi har testet Edge Fighter 2001 NT4 SLI, som koster like under 22 000 med det oppsettet vi fikk levert til test.

Sandy Bridge og GTX 570

Vår testmodell var bygd inn i et Cooler Master 690 II Advanced-kabinett og utstyrt med nyeste generasjon Intel Core i7-prosessor, i form av en Core i7 2600K på 3,4 gigahertz. Denne prosessoren kommer i flere utgaver, og at vår var K-varianten betyr at den er bedre egnet til overklokking. Vi har tidligere hatt Core i5 2500K til test, og erfarte da at K-serien er svært mottakelige for til dels kraftig overklokking – selv med standard kjøling. Selv om du velger å ikke overklokke vil du tidvis se at hastigheten automatisk går en god del høyere enn de 3,4 gigahertzene som er standard, takket være Intels automatiske overklokking via Turbo Boost.

Grafikken i vår Edge Fighter NT4 SLI ble håndtert av to Geforce GTX 570 grafikkort. Dette er et avansert og kraftig grafikkort, og ligger et sted mellom GTX 560 og GTX 580 i ytelse. Mange vil nok kunne klare seg greit med ett slikt kort, men våre tester viser at du kan regne med nesten dobbelt så god ytelse om du velger to. Ytelsen vil i mange sammenhenger ikke være langt unna det man oppnår med Nvidias toppmodell Geforce GTX 590, men så er også prisen omtrent den samme. Hvorvidt man velger to Geforce GTX 570 eller ett enkelt Geforce GTX 590 kan i praksis spille liten rolle rent ytelsesmessig. Geforce GTX 590 kan imidlertid være litt mer stillegående og gi litt lavere strømforbruk.

Kabinettet har en smart løsning for dokking av harddisk på toppen av kabinettet. 

Ellers var pc-en utstyrt med 8 gigabyte minne og en lagringsdisk på 2 terabyte. I tillegg var vår testmodelle utstyrt med hybriddisk fra Seagate på 500 gigabyte. Dette er et oppgradering du kan velge, og hybriddisken brukes da til system, programmer og spill. Med en hybriddisk får du noen av fordelene som du ville fått med en SSD, ved at en del filer som brukes ofte mellomlagres i flashminnet på harddisken, mens de store datamengdene lagres som normalt, på magnetiske plater. Våre tester viste at det kan ha noe for seg ytelsesmessig, om enn ikke fryktelig mye, samtidig som du får godt med lagringsplass.

TEST: Komplett Extreme - GTX580 Edition - Nytt spillråskinn fra Komplett

Applikasjonsytelse

Selv om det er dyrere og kraftigere prosessorer å få, vil du nok komme langt med en Core i7 2600K. Den nye generasjonen prosessorer fra Intel har nemlig vist seg å være svært så kapabel. Da vi kjørte tester med PCMark Vantage ble resultatene gode. Av de stasjonære pc-ene vi har testet uten ssd, er den så langt den som har oppnådd best resultat. Dessverre er det slik at PCMark Vantage gir en uforholdsmessig stor fordel til pc-er med SSD, slik at disse fort kan få over dobbelt så høyt sluttsum, uten å egentlig på en del områder være stort sprekere enn en maskin med harddisk.

Et sluttresultat på 9 700 poeng i PCMark Vantage er bra, og tyder på at maskinen vil gjøre en fin jobb til varierte arbeidsoppgaver. Du skal jobbe med ekstremt tunge ting, for eksempel rendering av tunge 3D-modeller eller HD-video før du vil merke antydning til at ting går litt sakte, og selv da skal ting fungere rimelig greit.

På jakt etter ny jobb?

På tide med et kurs?

blog comments powered by Disqus

TEKNISK INFORMASJON

PCStyling Edge Fighter 2011 NT4 SLI ***Godt Kjøp***

Pris: Fra kr 21 500 (testet: 22 890)
Internett: www.pcstyling.no

Fakta:
- Intel P67 rev. B3 brikkesett
- Intel Core i7 2600K 3,4GHz mikroprosessor
- 8Gb DDR3 1333MHz minne
- 2 stk. Nvidia GTX570 1280Mb SLI
- 500GB Seagate Momentus Hybriddisk
- 2Tb SATA3 6Gb/sek 7200rpm harddisk 64Mb cache
- 900 watt strømforsyning
- 24x SATA DVD-RW optisk drev
- Realtek ALC889 High Definition Audio med Dolby Home Theater støtte
- Windows 7 Home Premium 64 bit

i samarbeid med JOTTA
Sikker lagring av filene dine på nett Ubegrenset lagringsplass for PC og MAC


Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer