Tips redaksjonen

Har du forslag til produkter, programmer eller tjenester som vi bør omtale?

Send en epost til: pcwred@pcworld.no

ANNONSEBILAG
ARKIV
Du er her: PC World Norge > Tester > Skriver og skanner > Skannere >
 

TEST: Canon ImageFormula P-150 - Perfekt "lommeskanner" fra Canon

Kurt Lekanger
22.02.2010 kl 13:44
A A A

Trenger du en skanner i pc-bagen? Sjekk ut Canon P-150.

terningkast 5
pluss Liten og lett. Enkel å bruke. God innskanningskvalitet.
minus Vesentlig tregere enn litt større skannere.

Canon P-150 er perfekt hvis du trenger en skanner du kan frakte med deg i bagen, sammen med en bærbar pc.

Den lille skanneren fra Canon kommer i svart «pianolakk» (ok, svart plast...), og hvis en skanner kan være sexy - så er denne det. Skanneren er sammenleggbar, og den integrerte arkmateren med kapasitet på 20 ark foldes ut med et enkelt håndgrep.

LES OGSÅ: Her er Canons nye "HP-skrivere"

At dette er en «reiseskanner» understrekes ytterligere ved at skanneren ikke trenger noen ekstern strømforsyning. I stedet følger det med to usb-kabler. Du kan bruke kun den ene, men det går litt raskere hvis du kobler til usb-kabel nummer to for å få ekstra strøm til skanneren.

Tosidig skanning

Til tross for den beskjedne størrelsen er dette en dupleksskanner, det vil si at den automatisk skanner begge sider av arket. Skanneren har en oppgitt hastighet på 15 sider i minuttet, og kan skanne med opptil 600 ppt.

Skanneren er enkel å bruke, og skannerprogramvaren CaptureOnTouch starter automatisk når du trykker skanneknappen. Du kan på forhånd definere ulike typer skannejobber, og hvilken av disse som skal starte automatisk når du trykker skanneknappen.

Canon P-150 får plass i pc-bagen sammen med en bærbar pc. 

I våre tester fungerte skanneren problemfritt, og programvaren skannet automatisk begge sider av dokumentene vi la inn, og hoppet over blanke sider. Sider som havner opp/ned må roteres manuelt, men programvaren er svært enkel å bruke. Innskanning av 18 dobbeltsidige A4-dokumenter gikk på 1 minutt og 50 sekunder – en ok hastighet for en skanner av denne typen, selv om det var rundt ett minutt tregere enn de «store» skannerne som PC World også har testet. Kvaliteten på det ferdige resultatet var det ingenting å si på.

Du får ellers med programmene BizCard 5SE for å skanne visittkort og PaperPort 11 for å organisere innskannede dokumenter.

VINN EN DOKUMENTSKANNER: Vinn mobilskanneren Canon P-150

Beskjeden størrelse, enkel bruk, god programvare og fornuftig pris gjør at vi mener dette er et utmerket kjøp for de som ønsker en portabel dokumentskanner.

På jakt etter ny jobb?

På tide med et kurs?

blog comments powered by Disqus

TEKNISK INFORMASJON

Canon ImageFormula P-150

Pris: kr 2 800 inkl. mva.

Internett: www.canon.no

Tekniske data: Skanner i farger opptil 15 sider per minutt (enkeltsidig), 30 bilder per minutt (tosidig, dvs. skanning av begge sider samtidig) ved oppløsning 200 ppt, stående A4. Kan skanne med samme hastighet ved 300 ppt i sort/hvitt eller gråtoner. Skannehastigheten kan variere avhengig av systemkonfigurasjon og pc-spesifikasjoner, ifølge Canon. Bunkeskanning med automatisk arkpmater med plass til 20 ark. Skanneren benytter CMOS CIS-sensor. Optisk oppløsning: 600 ppt. Lyskilde: RGB LED. Dimensjoner lukket: 280 x 95 x 40 mm, vekt ca. 970 g. Daglig driftssyklus oppgitt til ca. 500 skanninger per dag.

i samarbeid med JOTTA
Sikker lagring av filene dine på nett Ubegrenset lagringsplass for PC og MAC


Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer