ARKIV
Du er her: PC World Norge > Tips og guider > Internett > Annet >
 

Ekstra sikker innlogging på Hotmail

Mohammed Sourouri
06.02.2012 kl 14:47

Bruker du ofte Hotmail-kontoen din fra offentlige maskiner? Slik får du enda mer sikker innlogging.

Ting kan aldri bli sikkert nok, men dessverre er det ofte slik at når sikkerheten økes, reduseres også brukervennligheten. Det er en av de mange teoriene bak hvorfor man ikke har tjenester som er utrustet med bedre sikkerhet.

Å finne brukervennlige sikkerhetsmekanismer er en kunst i seg selv. En ekstra sikkerhetsfunksjon som har imidlertid vist seg å være meget populær, er sending av koder på sms.

Microsoft lanserte for en liten stund tilbake et nytt og enklere sikkerhetstiltak myntet på alle som logger seg inn på e-postkontoen sin fra offentlige maskiner. I tillegg til det tradisjonelle passordet må man identifisere seg med en kode som man får tilsendt på sms. Denne koden tastes inn som om det var et passord.

Slik går du frem

Før du fortsetter, ønsker vi å gjøre deg oppmerksom på at dette tipset kun fungerer dersom du har knyttet et mobilnummer til din brukerkonto hos Hotmail. Hvis du ikke har gjort det, kan det være en idé å gjøre dette når du ikke sitter på en offentlig maskin.

Les også: Unødvendig Gmail-punktum

Fra innloggingssiden på hotmail.com trykk på lenken som heter Get a single use code to sign in with (på norsk Få en engangskode for pålogging). Nettskjemaet for brukernavn og passord vil nå oppfriskes.

Legg merke til at et nytt tekstfelt som heter Single use code (på norsk Med engangskode) har dukket opp. Under dette feltet finnes det en lenke som heter Don't have a code? Get one here (på norsk Har du ingen kode? Få en her) Trykk på denne lenken.

Bruk av sikkerhetskoder tilsendt på sms øker sikkerheten ved innlogging fra offentlige maskiner. 

Nok en gang vil området rundt der tekstfeltene for brukernavn og passord oppdateres med nye tekstfelt. I det øverste feltet skriver du brukernavnet ditt, mens i tekstfeltet under skal du skrive mobilnummeret ditt. Men før du gjør dette, trykk på ikonet for det amerikanske flagget og velg Norge (se skjermbilde). Trykk til slutt på knappen som heter Send Text Message (på norsk Send tekstmelding).

Registrering av mobilnummer

Du kan enkelt knytte et mobilnummer til din brukerkonto.

Les også: Endre tittel på delte Facebook-lenker

Logg deg inn på kontoen din og trykk på brukernavnet ditt (øverst til høyre). Deretter, trykk på menyvalget som heter Alternativer. En ny side vil lastes inn. Nederst på denne siden er det et avsnitt som heter SMS. Under dette avsnittet er det en lenke som heter Innstillinger, trykk på den.

Fra den nye siden som lastes inn, skriv mobilnummeret ditt i det angitte tekstfeltet og trykk på Neste-knappen. Følg deretter instruksene som du får sms og på skjermen.

På jakt etter ny jobb?

Last ned gratis whitepaper

blog comments powered by Disqus

Tips & guider

Fem filmtjenester du kanskje ikke visste eksisterte

GUIDE: Her får du tips til god og gratis underholdning.

Les mer Les mer

Derfor bør du ikke klikke på denne lenken

Utmeldingslenken i søplepost er fristende å bruke. Det kan være en dårlig ide.

Les mer Les mer

- Dropp vanskelige passord

Klarer ikke nettsidene å håndtere dataene trygt, spiller passordstyrken liten rolle, mener Microsoft.

Les mer Les mer

Siste bildeserie

Hva gjorde NRK på IFA 2014 Berlin?

Mye dreide seg om skjermer på årets store elektronikkmesse i Berlin. Men også om norsk tv.

Les mer Les mer


Copyright 2014 IDG Magazines Norge AS. All rights reserved

Postboks 9090 Grønland – 0133 OSLO / idg@kundetjeneste.no / Telefon 22053000

Ansvarlig redaktør Iver Gamme / Utviklingsansvarlig Ulf H. Helland / Salgsdirektør Jon Thore Thorstensen

Kommentarer